Приймальна комісія ЧДТУ

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ

+380472730223
+380639742405 (Viber)
[email protected]

Дорожня карта для вступників через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна»

Міністерство освіти і науки України розробило документи, які значно спрощують можливість отримання української освіти абітурієнтами місцем проживання яких є тимчасово окупована територія Автономної Республіки Крим та територія проведення операції об’єднаних сил.

Відповідно до Наказу МОН України № 271 від 01 квітня 2021 року№ 271 від 01 квітня 2021 року «Про затвердження Порядку прийому для здобуття вищої, фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти осіб, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, тимчасово окупованій території окремих районів Донецької та Луганської областей, території населених пунктів на лінії зіткнення» розроблено Порядок  та Правила прийому для здобуття вищої, фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти осіб, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. тимчасово окупованій території окремих районів Донецької та Луганської областей, території населених пунктів на лінії зіткнення до Черкаського державного технологічного університету.

На основі запропонованих порядку та Правил, дітям з тимчасово окупованих територій та територій проведення операції об’єднаних сил відкривається новий, значно простіший шлях для отримання атестатів і вступу до вищих навчальних закладів на території України.

З цією метою на базі Черкаського державного технологічного університету  при приймальній комісії працює освітній центр «Крим-Україна, Донбас-Україна».

Активна робота з абітурієнтами буде проводитися з 03 червня по 30 вересня поточного року.

Основне завдання освітнього центру – це супровід і допомога абітурієнтам, які проживають на території, непідконтрольній Україні, в отриманні атестата про повну загальну середню освіту та вступі до Національного університету водного господарства та його структурних підрозділів.

Покрокова інструкція для отримання документа про повну загальну середню освіту через освітній центр «Крим-Україна, Донбас-Україна»:

  • Крок 1. Зверніться до освітнього центру , який функціонує при приймальній комісії ЧДТУ.
  • Крок 2. З 03 червня по 23 вересня поточного року надайте до центру такі документи:
    • заяву (для повнолітніх) або заяву батьків (одного з батьків) або інших законних представників (для неповнолітніх) заявників;
    • документ, що посвідчує особу та громадянство (відповідно до статті 5 Закону України «Про громадянство України»), або свідоцтво про народження;
    • освітню декларацію (яку допоможе заповнити представник освітнього центру. В освітній декларації буде така інформація: ваші прізвище, ім’я та по батькові (за наявності); документ, що посвідчує особу та громадянство; місце проживання; повна назва навчального закладу, у якому навчався заявник, здобутий освітній рівень; освітній рівень, на який претендує заявник; кількість повних років навчання в навчальних закладах на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим або території проведення операції об’єднаних сил, а також інформація щодо опанованих, на його думку, предметів шкільної програми.
    • фото розміром 3х4.
  • Крок 3. Зверніться до уповноваженого загальноосвітнього навчального закладу (ЗОШ № 17 м. Черкаси) для проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації (ДПА) з таких предметів:
    • українська мова;
    • історія України.

На сайті dostupnaosvita.com.ua розміщено безкоштовні відеоуроки, презентації, завдання з української мови, літератури, історії України. Навчайтеся дистанційно.

  • Крок 4. Після успішного проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації отримайте в освітньому центрі довідку уповноваженого загальноосвітнього навчального закладу (ЗОШ № 17, м. Черкаси) про успішне проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації. Одночасно з видачею довідки для Вас буде замовлено свідоцтво про загальну середню освіту.
  • Крок 5. Подайте особисто в письмовій формі до приймальної комісії ЧДТУ такі документи:
    • паспорт (свідоцтво про народження);
    • чотири кольорові фотокартки розміром 3 х 4 см;
    • довідку уповноваженого загальноосвітнього навчального закладу (ЗОШ № 17, м. Черкаси) про успішне проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації, яка є підставою для участі в конкурсі без подання сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання.

Усі особи, які вступають через освітній центр «Крим -Україна, Донбас-Україна» беруть участь у загальному конкурсі на місця державного замовлення.

Вступник з тимчасово окупованих територій та територій проведення операції об’єднаних сил, який має український атестат і позитивні результати ЗНО, має можливість вступати до будь-якого вишу України для участі в широкому конкурсі на місця державного замовлення.

 

ПОКРОКОВА ІНСТРУКЦІЯ ВСТУПНИКАМ

З ДОНЕЦЬКОЇ ТА ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТЕЙ,

З КРИМУ:

  1. Особисто подайте заяву та заповніть освітню декларацію в ОЦ – щоб навчатись на бюджеті за квотою – до 30 липня,за контрактом – до 23 вересня

Вступ на бюджет на бакалавра:

  • Прийом документів – до 18-ї год. 30 липня
  • Вступні іспити – до 19 липня
  • Зарахування – 10 серпня
  1. Складіть на базі Центру два іспити державної підсумкової атестації: українська мова та історія України. Безкоштовні відеоуроки, презентації, тести є тут:dostupnaosvita.com.ua. Реєстрація не потрібна.
  2. Складіть один профільний вступний іспит (встановлює ЗВО). Для вступу на спеціальності, для яких передбачено проведення творчого конкурсу, замість вступного іспиту проводиться відповідний творчий конкурс.

Абітурієнти вступають до ЧДТУ на бюджетні місця у межах встановлених квот (10% від максимального (загального) обсягу державного замовлення за відкритими та закритими конкурсними пропозиціями).

У 2024 році в наказах про зарахування (з метою безпеки вступників) прізвища шифруватимуться.

Перелік населених пунктів, з яких можна вступати за спрощеною процедурою за посиланням

Важливо!

Якщо ви маєте статус переміщеної особи і вступите на бюджет, то держава надасть вам:

  • соціальну стипендію;
  • підручники на безоплатній основі;
  • безоплатний доступ до мережі Інтернет, систем баз даних у державних та комунальних навчальних закладах

Якщо ви маєте статус переміщеної особи і вступите до вишу на навчання за контрактом, то держава може надати пільговий довгостроковий кредит на здобуття освіти.

УВАГА! Якщо так сталося, що вступити до ЗВО на бюджетну форму навчання не вдалося, ви маєте змогу вступити через ОЦ на бюджетну форму навчання до закладів фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти. Також є можливість переведення з контрактної форми навчання на бюджет. 

Документи для вступу на контракту форму навчання через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна» за всіма рівнями прийматимуться до 23 вересня,  вступні іспити проводяться до 25 вересня, а зарахування проводиться не пізніше 15:00 години 30 вересня.

Прокрутити вгору